Goed jatten: gevonden voorwerpen | Marcel Uljee teksten

Goed jatten: gevonden voorwerpen

Het nieuwe magazine Smith Journal liet 9 typemachines van bekende auteurs fotograferen: van een sobere Remington-machine van George Orwell tot een knalrood IBM-bakbeest van Hunter S. Thompson. Iedere machine kreeg een aparte pagina, voorzien van een korte tekst over de auteur en zijn werk. Door die aandacht ga je op details letten. En zie je hoe mooi alledaagse voorwerpen kunnen zijn. Maar het gaat natuurlijk niet om die machines, het gaat om de verhalen die ermee verbonden zijn. Vervang de typemachines door sleutelbossen en je hebt een mooie invalshoek voor een kennismaking met de medewerkers van de beveiligingsdienst. Fotografeer pennen en laat collega’s vertellen over het nieuwe documentmanagementsysteem. Maak er tassen van en je hebt een verhaal over mobiel werken. En een verrassend artikel dat (met hulp van een goede fotograaf) een lust voor het oog wordt.

Laat een reactie achter