Flatplan-apps getest: vooraf

De komende twee maanden ga ik ‘flatplan-apps’ testen. ‘Flatplan’ is het Engelse woord voor een bladindeling, in de tijdschriftenwereld ‘plank’ genoemd. Afgelopen zomer werkte ik aan zo’n indeling, voor een nieuw relatiemagazine. Ik begon aan een opzetje in Word, dat ik later weer verwerkte in een Excel-bestand. Het voelde als geknutsel. Excel bleek heel onhandig toen ik een week later de indeling wilde aanpassen. En ik had allerlei informatie die ik er graag in wilde verwerken maar niet kwijt kon. Telefoonnummers van interviewkandidaten bijvoorbeeld, of de status van het beeldmateriaal. Dat moest toch handiger kunnen?

Ik besloot mijn collega’s bij Tekstnet eens te raadplegen. Had iemand ervaring met software voor een bladindeling? vroeg ik op de mailinglijst. Nee, nooit gezien, was de teneur, maar zoiets zou inderdaad heel handig zijn! Na wat zoeken kwamen we vier ‘apps’ op het spoor, die misschien aan mijn wensen voldoen. Ik besloot ze te gaan testen. Niet in mijn eentje, maar samen met enkele rotten in het vak. Volgende week aflevering 1. Daarin probeer ik Flat-Plan uit, samen met collega Arthur Snaauw.

1 reactie

Flatplan-apps getest (1): Flat-Plan | Marcel Uljee teksten  op 8 maart 2013

[…] er een handige flatplan-app op de markt die mij helpt bij het maken van een bladindeling (‘plank’) voor magazines? […]

Laat een reactie achter